Derckx Opticare Reiniging

Droogijsstralen is een reinigingsmethode dat zeer effectief is om allerlei hardnekkig vuil, verf en graffiti van roestvast staal te verwijderen zonder beschadiging van het oppervlak. Zelfs lichte verontreiniging of oppervlakkige roestvorming is met deze methode snel en doeltreffend van RVS te verwijderen.

Gesterkt door deze successen heeft Derckx Opticare Reiniging B.V. een nieuw reinigingssysteem ontwikkeld en dat is Droogijsstralen met een toevoeging van een abrasief middel: CryoAdd-Droogijsstralen. Met deze methode zijn zwaardere corrosie, en Zware aanloopkletiren als gevolg van het lassen op RVS-hekwerkenaanloopkleuren als gevolg van het lassen (poreuze oxidehuid) probleemloos en snel van het roestvast staal te verwijderen.

Het grote voordeel van CryoAdd-Droogijsstralen ten opzichte van beitsen en glasparelen is dat er geen milieubelastende stoffen vrijkomen en dat het ongevaarlijk is voor de mens die er mee werkt. Een ander voordeel is dat dit proces geen nat afval opleverd. Hoewel Droogijs geen residu achterlaat, doen de natuurlijke additieven, samengevat onder de naam: CryoSand, dat wel. Het gaat hierbij slechts om enkele procenten.Na luttele seconden is het oppervlak ontdaan van de verbrande zones.

Een plezierige bijkomstigheid is dat met CryoAdd-Droogijsstralen ook scherpe oppervlaktebeschadigingen kunnen worden verwijderd. Het speciale Droogijsproces zal niet alleen de verontreinigingen laten verdwijnen, maar ook de beschadigingen waardoor het materiaal weer als nieuw wordt.

Publicaties.
Adobe Acrobat® Reader
Roestvaststaal, November 9/2007