Derckx Opticare Reiniging B.V. gevelreiniging
Derckx Opticare Reiniging B.V. geeft gevel ABP-kantoor zijn kleur terug!

Derckx Opticare reinigt gevels ABP-Kantoor Heerlen!In opdracht van hoofdaannemer Laudy Bouw en Ontwikkeling BV en opdrachtgever ABP, reinigt Derckx Opticare Reiniging B.V. de gevels van het ABP-Kantoor, tegenwoording APG, in Heerlen. De gevels van het kantoorpand bestaan uit grindbeton panelen en pleisterwerk.

Eind 2006 is Derckx Opticare Reiniging B.V. gestart met de gevelreinigingswerkzaamheden en medio 2010 zullen de laatste geveldelen gereinigd zijn.

Het Droogijsstralen wordt als schoonmaaktechniek al vele jaren toegepast bij het verwijderen van productieresten in allerlei  branches in de industrie. Echter, met wat kleine aanpassingen kan de Droogijsstraaltechniek ook ingezet worden in de bouwsector, bij voorbeeld bij het reinigen van bepaalde houtsoorten (zoals Western Red Cedar) en bij het schoonmaken van geveldelen. Reinigen geveldelen ABP-kantoor Heerlen

Bij de eerste proeven op de gevel van het ABP gebouw ontwikkelde Derckx Opticare Reiniging B.V. een techniek waarbij er wat additief aan het Droogijsstralen wordt toegevoegd. Uit de diverse proeven bleek al snel dat deze techniek goed werkte, en de proeven gaven aanleiding om ermee verder te gaan.

Derckx Opticare Reiniging B.V. voegt CryoSand aan het Droogijs toe voor een schurend effect. Deze CryoAdd-Droogijstechniek van Derckx Opticare Reiniging B.V. verbruikt naast het Droogijs slechts 5 tot 8 kg Derckx Opticare reinigt gevels ABP-Kantoor Heerlen!additief (CryoSand) per uur. Dit betekend veel minder afval dan andere straaltechnieken en dit betekend uiteraard tevens een minimale steigerbelasting. Mede hierdoor is door hoofdaannemer Laudy Bouw  en opdrachtgever ABP gekozen voor de CryoAdd-Droogijstechniek van Derckx Opticare Reiniging B.V. . Een techniek waarbij het geveloppervlak niet tot minimaal wordt aantast, zodat ook kwetsbare ondergronden zoals het pleisterwerk prima kunnen worden gereinigd, zonder het te beschadigen.

Meer informatie
Bel vrijblijvend: +31(0) 485 340 051 | info@opticare.nl

Publicaties.
Adobe Acrobat® Reader
Stedenbouw Mei 2009