Western Red Cedar Reinigen met Droogijs
Derckx Opticare Reiniging B.V. gevelreiniging


Droogijsstralen geeft hout zijn oude glans terug!

De oplossing voor vergrijsd Western Red Cedar!
De methode die Derckx Opticare Reiniging toepast, zogt er voor dat hout zijn originele kleur terug krijgt zonder het te beschadigen. Voor Schilders betekent dit een perfecte ondergrond dat direct geschikt is voor verdere behandeling.

Western Red Cedar Reinigen met DroogijsBij de houtsoort Western Red Ceder kan snel en doeltreffend de vergrijzing worden verwijderd zonder het hout te vernielen. Dit betreft niet alleen houten panelen, maar ook houten kozijnen waarin het glas afgemonteerd is. Glas, rubbers en kitranden worden absoluut niet beschadigd tijdens de reiniging.

Hoe werkt het?
De verfijnde techniek waarbij Droogijs wordt verschraapt en vervolgens onder zeer lage druk op de te reinigen ondergrond wordt gespoten zorgt voor een licht borstelend, poetsend effect. De reinigende werking van Droogijs zorgt voor een perfect resultaat waarbij de ondergrond niet wordt vernield. De techniek is droog, geeft weinig afval en daardoor geen overlast. Er wordt tijdens het proces geen vocht in de te reinigen ondergrond gebracht. bekijk video.

Links: Voor het reinigen met Droogijs, Rechts: na het reinigen met DroogijsHet reinigen met Droogijs om ondergronden geschikt te maken voor schilderwerk.
Ook andere ondergronden kunnen d.m.v. Droogijsstralen gereinigd worden zoals; baksteen, beton, hardhout en aluminium. Bij de zachtere houtsoorten word het zachte hout iets weg gestraald, waardoor de nerf beter naar voren komt en het hout na behandeling een meer specifieke en natuurlijke uitstraling krijgt.

Behandeld hout reinigen.
Door een additief aan het Droogijs toe te voegen kan er wat schurend gewerkt worden, waarbij een laagje afgetopt wordt of zelfs helemaal verwijderd kan worden. Dit laatste is afhankelijk van de ondergrond en het wel of niet daarop aangebrachte verfsysteem.

Publicaties en Video
Adobe Acrobat® Reader
SchildersVakkrant nr 13 - 27 november 2009
Adobe Flash Video Reinigen Western Red Cedar (hout) in de praktijk (video)
Adobe Acrobat® Reader
Hout in de Bouw - mei 2004