Verhuur Droogijs Vacature

Reinigen met droogijs

Droogijsstralen is een droge, hygiënische, veilige en efficiënte reinigingstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de vaste vorm van CO2.
Anders dan bij zandstralen, gridstralen en waterstralen is het straalmiddel (droogijs) geen bijkomend afval.
Wij produceren ons droogijs zelf en werken uitsluitend met de door ons zelf doorontwikkelde Cryo-Master droogijs­straalmachines, aangedreven door onze eigen perslucht­compressoren.

droogijsstralen een koud kunstje!

 

Hoe werkt droogijsstralen?

Bij droogijsstralen worden vaste CO2 korrels van maximaal 2,5 milimeter met grote kracht tegen een te reinigen oppervlak gespoten, doormiddel van een op perslucht aangedreven straalmachine. Het vuil bevriest, verbrokkelt door de lage temperatuur van -79 ° C en wordt dankzij de hoge snelheid van de droogijspellets verwijderd. Koude x snelheid.
Een zeer effectieve methode dus voor het verwijderen van bijna alle soorten vuil waarbij het oppervlak beschermd (onaangetast) blijft.

De reinigende werking van droogijsstralen is gebaseerd op 3 effecten:

  1. Inslageffect. De persluchtstroom welke de droogijs korrels draagt en versnelt en het ontwerp van de straalpijp (nozzle) zorgen voor een grote kinetische energieoverdracht.
  2. Thermoshock. De droogijs korrels zijn zeer koud (-79°C). Door het temperatuursverschil tussen het te behandelen oppervlak en het droogijs ontstaat een grote temperatuurgradiënt. De te verwijderen laag koelt plaatselijk accuut af en krimpt. Deze temperatuurgradiënt veroorzaakt microscopische scheurtjes in de te verwijderen laag, waardoor deze makkelijker loskomt.
  3. Micro-explosie. Op het moment dat de droogijs korrels het te behandelen oppervlak raken, sublimeert deze tot gas. Het volume van het gas is ongeveer 800 keer groter dan de droogijs korrel. Dit veroorzaakt een liftende kracht waardoor het vuil verwijderd wordt.


Waarom droogijsstralen?

Droogijsstralen biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere straalmethoden.

  1. Geen bijkomend afval. De droogijs korrels sublimeren nadat ze het oppervlak geraakt hebben. Hierdoor blijft er geen straalmiddel over en wordt er geen bijkomend afval gegenereerd.
  2. In-line reiniging. Gevoelige en kwetsbare machinedelen hoeven niet gedemonteerd te worden. Hierdoor is in-line reiniging mogelijk.
  3. Ontsmetting. Naast reiniging van het behandelde oppervlak is ook sprake van onstsmetting van het oppervlak. Eventuele bacterie groei wordt drastisch verminderd, verwijderd of uitgesteld door het mechanische effect van de droogijs korrels en het fysisch effect van de sublimatie.
  4. Cryo-Master. Met onze eigen mobiele apparatuur en perslucht­compressoren kunnen we bijna op iedere locatie reinigen.


Offerte aanvragen

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan, bel: +31 (0) 485 340 051 of stuur een e-mail naar: info@opticare.nl

Copyright © Derckx Opticare • 1994-2024